Predugovorna obavijest

Na uvjete poslovanja i korištenja stranice plastenici.eu i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorne strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 41/08, NN 125/11 i NN 78/15).

U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

  • OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
  • STANDARDNI INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA

Poduzeće Lucky Garden d.o.o., Zeleni Brijeg 5, 10257 Zagreb, Hrvatska, tel. 098/514450, upisano u Trgovačkom sudu u Zagrebu, MBS:081278458, OIB: 90810952928, pruža usluge online kupovine putem svojih web stranica na domeni plastenici.eu.

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će se ova Predugovorna obavijest i Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Glavna obilježja robe

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima robe na web stranici plastenici.eu. Uz sliku robe se nalazi opis glavnih obilježja robe i njezina cijena s PDV-om.

Lucky Garden d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate su opisana u ovim uvjetima.

Definiranje cijena

Sve cijene navedene na web stranicama su izražene u kunama s uključenim PDV-om, osim ako nije drugačije navedeno. Prodavatelj je slobodan mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kupcima, dok Kupac plaća onu cijenu koja je aktualna u vrijeme njegove narudžbe.

Definirane cijene vrijede za dostupne metode plaćanja, sukladno navedenim uvjetima u dijelu Načini plaćanja. Cijene dostave uvećat će ukupni iznos odabranih artikala i činit će ukupnu cijenu narudžbe.

Kupoprodajni ugovor između Prodavatelja i Kupca sklopljen je u trenutku kada Prodavatelj potvrdi primitak narudžbe, nakon čega će Kupac zaprimiti e-mail poruku od Prodavatelja o primitku i potvrdi narudžbe. Od trenutka sklapanja kupoprodajnog ugovora sve su cijene i drugi uvjeti utvrđeni i vrijede i za Prodavatelja i za Kupca.

Dostava 

Dostava se vrši „do ulaznih vrata“ za fizičke osobe, tj. do mjesta do kojeg se može krajnje pristupiti prijevozom manipulativnim sredstvom.

Dostava se naplaćuje po proizvodu. Za raspored prijevoza i trošak dostave na otoke potrebno poslati prethodni upit jer ovisi o dostavnoj službi i lokaciji. Prodavatelj isporučuje Kupcu robu prema dogovorenom roku, a sukladno odabranom načinu plaćanja.Prodavatelj vrši dostavu u suradnji s poduzećem DPD, Lagermax, Hrvatska pošta.

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske (s izuzetkom slabo naseljenih otoka kamo dostavne službe ne isporučuju).

Načini plaćanja

Prodavatelj nudi sljedeće načine plaćanja prilikom online kupnje:

  • Pouzećem (prilikom preuzimanja naručene robe). Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 10.000 kn. Ne vrijedi za robu koja ide po posebnoj narudžbi.
  • Po ponudi (uplatom na žiro račun poduzeća putem banke ili e-bankinga)
  • PayPal-om (kreditnim karticama putem sigurne veze, bez obzira ima li Kupac PayPal račun ili ne)
  • Kartičnim plaćanjem (CorvusPay):

Prodavatelj izdaje i dostavlja Kupcu račun po preuzimanju robe od strane dostavne službe mailom ili poštom. Po primitku potvrde narudžbe (kod plaćanja pouzećem) ili uplate (u slučaju plaćanja po predračunu, Pay Pal-om ili CorvusPay-om), naručena roba se predaje za isporuku dostavnoj službi.

Uvjeti isporuke

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan kako bi, ukoliko je to moguće, naručena roba isti dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) obrađujemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati obrađuju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

Ukoliko se kao način plaćanja odabralo plaćanje pouzećem, roba se isporučuje odmah po potvrdi narudžbe, a u skladu s prethodno navedenim uvjetima.

Ukoliko se kao način plaćanja odabralo plaćanje po predračunu ili plaćanje kreditnim karticama (PayPal, CorvusPay), roba se isporučuje po izvršenoj uplati, a u skladu s prethodno navedenim uvjetima.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

Za robu koja je raspoloživa na centralnom skladištu rok dostave je 3-5 radnih dana, dok će za svu ostalu robu Kupac biti obaviješten radi dogovora o roku isporuke. U rok isporuke se ne ubrajaju subote, nedjelje i blagdani.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Prilikom preuzimanja Kupac se moli provjeriti stanje pošiljke te u slučaju vidljivih oštećenja ambalaže, odnosno proizvoda, odmah pisanim putem predati dostavljaču (djelatniku službe koja obavlja dostavu) reklamaciju. Kupac nije dužan preuzeti robu sa fizičkim oštećenjem. Zapisnik je potrebno napraviti prilikom preuzimanja, naknadne se reklamacije od strane dostavne službe neće prihvatiti ako je oštećenje bilo vidljivo na ambalaži prilikom preuzimanja. Ukoliko se potpiše preuzimanje robe bez primjedbi, a oštećenje se naknadno uoči, dostavne službe neće preuzeti odgovornost za oštećenje i svaku takvu reklamaciju za naknadno utvrđeno oštećenje odbacuju kao neosnovanu.

Ako se radi o skrivenom oštećenju utvrđenom prilikom raspakiravanja (unutar proizvoda, na proizvoda u neoštećenoj ambalaži…), a pošiljku je Kupac zaprimio, ambalažu bi trebalo odmah fotografirati sa svih strana te svakako fotografirati i naljepnicu na ambalaži na kojoj je vidljiv artikal, model i serijski broj proizvoda (mora biti čitljivo radi ispunjavanja zapisnika) te sve fotografije, uz slike oštećenja, poslati čim prije Prodavatelju na mail.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama.

Ukoliko je naručena roba od strane kupca ispravna i neoštećena, a kupac ju ne želi primiti, prodavatelj ima pravo tražiti nadoknadu svih troškova od kupca koji su vezani za neuspjelu isporuku proizvoda.

Obavezujemo se da ćemo sve narudžbe isporučiti pravovremeno, ukoliko ste podatke ispunili u potpunosti točno i istinito, a najkasnije u, zakonom propisanom, roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti dužni smo kupca obavijestiti pisanim putem, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke robe u više pošiljaka.

Reklamacije 

Reklamacije proizvoda se priznaju uz predočeni račun, slipove kartica ili drugom dokazu o kupnji.

Proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun, slipove kartica ili drugom dokazu o kupnji koji je kupac dobio uz dostavljene artikle.

Predmet mora biti vraćen GLS kurirom koji se može pratiti i povrat uvijek plaća kupac. Prije vraćanja morate uslikati kutije kako bismo vidjeli da nisu otvorene ili oštećene na bilo koji način. Predmet se ne može vratiti prije nego što je kupac o tome obavijestio prodavatelja. U protivnom, nećemo uvažiti reklamaciju.

Ističemo da je uz artikle koji se vraćaju, mijenjaju ili reklamiraju obavezno priložiti originalnu dokumentaciju koja vam je isporučena s artiklima. Artikli moraju biti vraćeni u originalnom pakiranju te pravilno zaštićeni kako bi se spriječila mogućnost oštećenja proizvoda prilikom transporta.

 

Pravo na jednostrani raskid Ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina ili kupovina putem telefona) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od sklapanja ugovora, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko Kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo Kupca za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci i 14 dana.

U slučaju da koristi svoje pravo, Kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77. ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već će se izvršiti procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom informacijskom obrascu za jednostrani raskid ugovora.

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), Kupac može podnijeti putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte, kao i u poslovnim prostorijama prodajnog centra Kingtrade. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.

Pisani prigovor može podnijeti putem:

  • pošte na adresu: Lucky Garden d.o.o., Zeleni Brijeg 5, 10257 Zagreb
  • elektroničke pošte: info@plastenici.eu

Prodavatelj će odgovor na dostavljeni prigovor dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Jamstvo i servis

Jamstvo vrijedi samo u slučaju pridržavanja uputa o rukovanju koje Kupac dobiva s proizvodom te uz predočenje računa. Servis i rezervne dijelove osigurava ovlašteni zastupnik određenog branda za Hrvatsku.

Jamstveni rok ovisi o pojedinom artiklu i nalazi se u originalnom pakiranju.Ukoliko se na proizvodu ili među karakteristikama proizvoda ne spominje jamstvo, navedeni proizvod ne podliježe jamstvu.

Komunikacija

Osnovni podaci o Kupcu će biti uneseni u bazu kontakata poduzeća Lucky Garden d.o.o. od strane Prodavatelja, u svrhu komuniciranja na daljinu, osim ako se Kupac tome izričito ne protivi.

Sigurnost i zaštita osobnih podataka

Prodavatelj uzima sigurnost i zaštitu osobnih podataka veoma ozbiljno te poduzima razne mjere opreza kako bi veza bila što sigurnija i kako bi zaštitio osobne podatke Kupca.

Prodavatelj garantira da se sve narudžbe putem online trgovine na web stranicama e-karijola.hr provode putem sigurne veze te da se podaci šifriraju prema najvišim standardima i najnovijoj tehnologiji.

Prodavatelj se obvezuje da će trajno zaštititi osobne podatke Kupca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Prodavatelj koristi osobne podatke o Kupcu za potrebe isporuke robe (slanje informacija, ponuda, račun) i ostalu promotivnu komunikaciju, osim ako se Kupac izričito ne protivi potonjem. Podaci o korisniku ni u kom slučaju neće biti dostupni neovlaštenim osobama. Podaci se čuvaju 2 godine od trenutka prikupljanja.

Na ovoj web stranici se koristi alat Google Analytics, ali samo za analizu posjeta web stranice te podatke koji se prikupe na taj način ne spremamo niti ih koristimo za druge svrhe.

Odricanje odgovornosti

Prodavatelj se obvezuje na pravovremeno ažuriranje i ispravnost svih podataka koji su objavljeni na web stranicama e-karijola.hr. Nažalost, uvijek može doći do situacije da se raspoloživost proizvoda na zalihama, rok dostave ili cijena promijene brže nego što Prodavatelj uspije pravovremeno izmijeniti podatke na web stranicama. Ukoliko navedena situacija nastane, Prodavatelj će bez odgađanja obavijestiti Kupca o nastalim promjenama te mu omogućiti da odustane od kupovine ili zamjeni proizvod za drugi ili za sličan proizvod.

Prodavatelj se obavezuje prikazati ispravne fotografije prodajnih artikala, a Kupac da će sve fotografije uzimati kao simboličan prikaz proizvoda. Prodavatelj ima mogućnost odustajanja od ugovora s Kupcem, ukoliko se dogodi kupnja na osnovu vizualne zablude. Pod vizualnom zabludom se podrazumijeva pogrešno definiranje osnovnih značajki proizvoda kao što su slika i osnovne karakteristike. To jasno uključuje i očite pogreške kod navođenja cijena.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.

Lucky Garden d.o.o zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave Kupcu. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora Trgovac i Potrošač će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Zagrebu.

Plastenici.eu je web shop plastenika i dodatne opreme svjetski poznatih i priznatih brandova.

LUCKY GARDEN D.O.O
Zeleni Brijeg 5
10257 Zagreb
OIB: 90810952928
Email: info@plastenici.eu
Tel: 098514450

Obvezujemo se da ćemo sukladno propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka, Uredbom (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima imamo pravo i ovlast pristupa a koji se nalaze u sustavima pohrane koje vodimo te da ćemo iste osobne podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu. Ovime pristajete na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka od strane e-karijola.hr u svrhu i iskuljučivo radi obrade narudžbe koje zaprimimo od Vas. Više o zaštiti podataka pročitajte ovdje.

Jamstvo & Sigurnost

Vaš plastenik ili vrtnu kućicu je namijenjena kao sezonski oblik pokrivanja, a ne kao trajna građevina. Vaša je odgovornost da plastenik ili vrtnu kućicu na odgovarajući način učvrstite,montirate te spriječite oštečivanje materijala i ljudi.

Naši plastenici i vrtne kućice su namijenjeni kao sezonske strukture, koje se mogu koristiti samo od ranog proljeća do kasnog ljeta/rane jeseni, ovisno o vremenskim prilikama. Razlog za ovo ograničenje je činjenica da je plastenik jedna lagana struktura . Naši plastenici i i vrtne kućice nisu načinjeni da podnesu jak vjetar, jaku kišu ili snijeg. Molimo vas da pročitajte sigurnosne savjete i da svoj proizvod čuvate čistim od kiše, snijega i jakih vjetrova.

Za montažu i druge radove koje ste naručili od treće stranke ili sami napravili mi kao prodavač nemamo nikaku odgovornost jer je to ugovor između vas i treće stranke.

Morate svoj plastenik učvrstiti u zemlju kad ga montirate. Svi naši plastenici imaju višak folije duž donjeg ruba za zakopati u zemlju ili na njega postaviti teške predmete, kako biste ga otežali iz sigurnosnih razloga.

Tijekom vjetrovitog vremena, savjetujemo vam da svoj plastenik zaštitite, odnosno da ga u slučaju jakog vjetra uklonite preko zime. Općenito, savjetujemo vam da plastenik postavite u zavjetrinu zgrada, drveća i ostalog, što će plastenik zaštititi od prejakog i izravnog vjetra.

Kad pada kiša, voda se može nagomilati na vrhu folije, uzrokujući kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da krov plastenika zaštitite od nakupljanja vode. Pobrinite se da je folija potpuno zategnuta i da uklonite stajaću vodu, koja se nakuplja tijekom kiše.

Kad padne snijeg, onda se može nagomilati na vrhu plastenika. Mokar i gust snijeg može uzrokovati kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da uklonite snijeg s krova vašeg plastenika i sačuvate istog od oštećenja.

Pobrinite se da vaš plastenik bude potpuno suh prije nego ga uklonite i spakirate. To će smanjiti rizik od gljivica i plijesni. Ne pakirajte niti raspakirajte plastenik na temperaturama ispod nule. Na taj način možete oštetiti foliju.

Nemojte koristiti otvorenu vatru, opremu za zavarivanje niti druge izvore zapaljenja, unutar ili u neposrednoj blizini plastenika.

Jamstvo odnosi samo na normalnu uporabu, u skladu s pisanim uputama iz priručnika. Jamstvo ne pokriva uobičajeno trošenje i habanje. Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost, trošenje i habanje uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, nepratnja upute za montažu ili bilo koji drugi posao koji ste naručili od trećih stranaka i neovlaštenim izmjenama ili lošim vremenskim uvjetima.